2009. november 24., kedd

Stroganoff ragu


Az egyik legismertebb orosz étel,amit igazából kedves ismerősömnek Anának teszek be. Eredetileg marhahúsból készítik,de sertésből,illetve pulykából is isteni.

Hv:80 dkg pulykamell,v sertéskaraj,1ek olaj,2,5 dkg vj,1 dl fehérbor,2,5 dl tejszín,só.őrölt bors,2 dkg paradicsompüré,2 apróra vágott hagyma,10 dkg csemege uborka,mustár,diszítéshez petrezselyem zöld.


A húst ujjnyi vastagra csíkokra szeletelem.Az olaj és a vaj felét forrósítom,és lassú tűzön aranybarnára sütöm a hagymát,majd hozzá adom a csemege uborkát.
Ezután kiszedem a hagymát és az uborkát is.
Magasabb fokozatra állítva a tűzhelyet,hozzá adom a maradék vajat,és olajat,majd 3-4 percig pirítom a hús egyik felét majd kiszedem,és megpirítom a másik adagot is. Ezután visszateszem az összes húst a serpenyőbe,hozzá öntöm a bort,és 3 perc főzéssel elpárolog belőle az alkohol.Hozzáadom az előzőleg kiszedett hagymát,és az uborkát,a mustárral elkevert tejszínt,a fűszereket,és a paradicsompürét,majd ismét felforralom.
Petrezselyemmel meghintve főtt rizzsel tálalom.

14 megjegyzés:

  1. Szia! Nem találom, hogy mikor szedted ki a hagymát? Az uborka maradt? Csilla

    VálaszTörlés
  2. Eh! A bloggerizé azt mondta, hogy nem teljesítette a kérésemet, és küldjek mindenféle kódos marhaságot, hogy orvosolják a hibát. Nem küldtem, mégis kijavították :) Csilla

    VálaszTörlés
  3. Csilla:az uborkát is kiszedtem.bocsi lemaradt.pótolom.köszi hogy szóltál

    VálaszTörlés
  4. Csilla:az uborkát is kiszedtem.bocsi lemaradt.pótolom.köszi hogy szóltál

    VálaszTörlés
  5. Hi my loved one! I want to say that this post is awesome, great written and come with almost
    all vital infos. I would like to see extra
    posts like this .

    Also visit my weblog: クロエ店舗

    VálaszTörlés
  6. Hey there this is somewhat of off topic but I was
    wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
    I'm starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

    Review my page - トリーバーチ店舗

    VálaszTörlés
  7. We are a gaggle of volunteers and opening a brand new scheme in our community.
    Your site offered us with helpful information to work on. You've performed an impressive process and our whole neighborhood will probably be thankful to you.

    Here is my webpage: ミュウミュウ店舗

    VálaszTörlés
  8. Greetings! Very useful advice within this article! It's the little changes that produce the largest changes. Many thanks for sharing!

    Here is my site: http://www.weretire.com.au/

    VálaszTörlés
  9. It's nearly impossible to find educated people about this subject, but you sound like you know what you're talking about!
    Thanks

    Look at my blog post: ミュウミュウバッグ

    VálaszTörlés
  10. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it.

    Look advanced to far added agreeable from you!
    By the way, how could we communicate?

    Take a look at my page ... miu miu 財布

    VálaszTörlés
  11. I was wondering if you ever considered changing the page layout of your site?
    Its very well written; I love what youve got to say. But maybe
    you could a little more in the way of content so people could connect with it better.
    Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 images.
    Maybe you could space it out better?

    My blog post: ルイヴィトン

    VálaszTörlés
  12. Hey there! I could have sworn I've been to this site before but after browsing through some of the post I realized it's new to me.
    Nonetheless, I'm definitely happy I found it and I'll be bookmarking and
    checking back frequently!

    my blog シャネル販売

    VálaszTörlés
  13. I have been surfing on-line more than 3 hours lately, but I never found any fascinating article like
    yours. It's lovely price enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good content material as you probably did, the web shall be a lot more helpful than ever before.

    my site モンスタービーツ

    VálaszTörlés