Már csináltam, de az olajba sült volt,és most kaptam a férjemtől egy fánk sütőt.Nem volt egyszerű a kezdet,de aztán belejöttem. Hv:2 tojás,2dl kristálycukor,2 dl tej,10 dkg sütőmargarin,1 kiskanál vaníliaaroma(én vaníliáscukrot használtam)40-45 dkg finomliszt,1 cs.sütőpor,1 mk só. forma
kikenéséhez:olaj
Csokimáz:15 dkg porcukor,1 púpozott ek keserű kakaópor,3 ek tej.Összekeverjük én nem főztem meg.
A tojásokat a cukorral,mixerrel fehéredésig keverjük,majd hozzáadjuk a tejet és a szobameleg margarint,és a vanília aromával ízesítjük.
A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk,majd az előzőekkel összedolgozzuk.Letakarva hűtőszekrénybe kb 1 órán át pihentetjük.
Ezután a tésztát kiolajozott doughnut sütőbe kanalazzuk,majd előmelegített sütőben,nagy lánggal 240 fokon 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Egy kicsit hűlni hagyjuk azután olvasztott margarinnal lekenjük,és végül fahéjas cukorba forgatjuk.
De készíthetjük csokimázzal is.
Szia, én is kaptam fánk sütőt, ezt biztos ki fogom próbálni. Annyit akartam még megjegyezni, hogy nagyon szuper a háttered!!
VálaszTörlésCsajszik a fánksütő az egy forma???kérek képet!!!köcce
VálaszTörlés