Egy könyvben találtam,gondoltam na ezt kipróbáljuk.Simán vagy töltve isteni finom.
Hv:360 ml víz,1tk só,1 ek cukor,10 dkg puha vaj, 3 ek tejpor, 1 tojás, 60 dkg BL55-ös liszt, 1 tk szárított élesztő.
1 tojás a lekenéshez.
Előbb a vízet töltjük a kenyérsütő tartályába,majd a többi hozzávalót,és dagasztó programra állítom.
Ha lejár a program,kivesszük,és lisztezett deszkán átgyúrjuk,majd ketté várjuk és pihentetjük 5 percet.
A tepsibe sütőpapírt teszünk,és 200 fokra bekapcsoljuk a sütőt.
A cipókat kinyújtjuk és 8 cikkre vágjuk, kicsit nagyobbra nyújtjuk,és a szélesebb részétől felcsavarjuk,mint a hagyományos kiflit.
A tepsibe 20 percig pihentetjük,majd megkenjük tojással és 20-25 percig sütjük,míg aranybarna nem lesz.
Nagyon finom,ha a kifli belsejébe kolbászt,vagy szalonnát teszünk,és a kiflik tetejét szezámmaggal megszórjuk.
Én annyira félek könyvekből kipróbálni receptet, de most nekem is van pár olyan, amiből bátran próbálkozom! Helyesen tetted, hogy Te is bátor voltál, milyen jól jártál vele!:)
VálaszTörlés