2010. december 15., szerda

Napsugárfánk


A tésztához:5 dkg élesztő,1 dl kristálycukor,3 dl tej,10 dkg margarin,9 dl finomliszt,csipetnyi só.

A töltelékhez:kb 2 dl megfőzött kihűtött vaniliás puding.

A lekenéshez:1 tojás

Bemártáshoz:5 dkg margarin,1,5 dl kristálycukor

A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjébe töltjük,és dagasztó programra állítjuk.
Közben elkészítjük a pudingot,hogy ki tudjon hűlni.

Ha a tészta is kész,vastagon lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk,de vigyázzunk,ne legyen keményebb a tészta mint a fonott kalácsnál.Amikor már jó ketté osztjuk.

Az egyiket letakarva félretesszük,A másikból kb 5 centi átmérőjű hengert sodrunk majd,12 egyforma korongra felvágjuk.Egyesével a tenyerünk között gömböket formázunk,és sütőpapíros tepsire rakjuk.Letakarva langyos helyen 15 percig pihentetjük.A maradék tésztával ugyan így járunk el.

A kihűlt pudingot habzsákba töltjük,és a fánkok közepét az ujjal benyomjuk,és ebbe a mélyedésbe rakjuk a pudingot,majd felvert tojással lekenjük mindet.10-15 percig kelesztjük majd forró előmelegített sütőbe (230 fokon)12-15 perc alatt megsütjük.Ha kész konyha ruhával letakarjuk,és várjuk míg meghűl.

A langyos fánk alját megfogjuk,és a tetejüket először margarinba,majd kristálycukorba mártjuk.

Nincsenek megjegyzések: