2011. május 19., csütörtök

Párizsis fasírt


Hónapvégi napokra,vagy csak úgy........

Hv:2 zsemle,1 dl tej,15 dkg párizsi,5 dkg füstölt sajt,1 kis fej hagyma,1 tojás,1-2 ek zsemlemorzsa,só,bors,majoránna

Bundázás:liszt,olaj

A zsemléket szeletekre vágjuk,tejbe áztatjuk.A párizsit és a sajtot a hagymát együtt ledaráljuk.A kinyomkodott zsemléket és a felvert tojásokat bekeverjük,és ha túl lágy keverjünk hozzá zsemlemorzsát.Megsózzuk,borsózzuk,és pici majoránnával fűszerezzük.A masszából vizes kézzel csinos fasírtokat formálunk,amiket lisztbe megforgatunk.Forró olajba mindkét oldalukat pirosra sütjük.Jól lecsepegtetjük.Főzelékhez,vagy rizibizivel fejes salátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: