2012. március 3., szombat

Juhtúros pogácsa


Ottisnál találtam ezt az isteni finom juhtúrós pogácsa receptet.Mivel a családba igazából én szeretem a juhtúrót így nem mondtam meg senkinek,hogy milyen pogácsa azt füllentettem egyszerű sajtos:) És hogy látszik,hogy csak mondva csinált nem szeretem kijelentések ezek.Mindenki annyira ette,hogy öröm volt nézni.:))

Hv:50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 10 dkg vaj, 15 dkg juhtúró, 2 tojás sárgája, 1 dl tejföl, 1 csapott evőkanál só, 2 dl tej, 1 kk cukor
A tetejére: egy tojás sárgája, reszelt sajt

A kenyérsütőgépbe pakolom a hozzávalókat,és teljes programon dagasztom és kelesztem.
Amennyiben kézzel állítjuk össze a tésztát akkor a következőképpen készítjük. A vajat, a juhtúrót és a sót a liszthez adjuk. 1 dl tejet a cukorral megmelegítünk és beleszórjuk az élesztőt majd félre tesszük. Amikor az élesztő felfut, akkor az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk és langyos helyen másfél óra hosszat pihentetjük, majd lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Másnapra nekünk nem marad belőle soha

Annyit változtattam a recepten,hogy mivel nehezen akarta bedagasztani a gép,öntöttem hozzá kb 1dl langyos tejet.

Nincsenek megjegyzések: