2008. december 28., vasárnap

Egyszerű madártej


Hv:1,5 l tej,15 dkg cukor,4 tojás,1 ek liszt,1 cs vaniliás cukor,csipetnyi só

Elkészítés:A tojásfehérjéből 5 dkg cukrral kemény habot verek,majd félliternyi forralt tejbe szaggatom.Ha az egyik fele megfőtt megfordítom,és tovább főzöm.Szűrőkanálal kiszedem,és tálra rakom.
A visszamaradt tejet hozzáöntöm a többihez.A sárgáját simára keverem a maradék cukorral,majd kevés tejet hozzáöntve,lisztel is simára keverem. Ezután apránként hozzáöntöm a többi tejet,kislángon addig kevergetem,amíg egy kicsit nem sűrűsödik.Ha kihűlt belekeverem a vaníliás cukrot és a sót,majd a tetejére teszem a főtt habgaluskát. Én egy kis vaniliás pudingot is keverek bele.

Nincsenek megjegyzések: