2009. október 23., péntek

Morzsás-mustáros máj


Nem nagyon szeretem a májat,de a férjem igen.Ez viszont nagyon finom.Ezt még én is szívesen ettem. kb70 dkg sertésmáj nem túl vastag szeletre vágva,6 ek vörösbor,1 fej vörörshagyma,8 dkg margarin,5-6 dkg zsemlemorzsa,2 ek mustár.1,5 dl főzőtejszín,só

A máj szeleteket a borba beáztatjuk,közben elkészítjük a morzsát.A serpenyőben a vajat megolvasztjuk,és az apróra vágott hagymát megfuttatjuk,majd rászórjuk a morzsát.2-3 percig pirítjuk,míg a morzsa aranysárga nem lesz.Ekkor a mustárt és a tejszínt is beletesszük. A boros májat a tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 5-6 percig pároljuk. A fűszeres mustáros masszát a félig sült májra halmozzuk,és a sütőbe visszatéve 6 percig készre sütjük.Ezalatt a máj omlós lesz,és a teteje is megpirul. Sült burgonya,és saláta illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések: