2009. november 24., kedd
Burgonyapelyhes rántott szelet
Gondoltam egy merészet és a sima párizsis szeletből bomba jó rántott húsit alkottam.:)
Hv:csirkemell filé, tojás,liszt,tej,só,2-3 ek burgonyapehely(ez nálam burgonyapüré por).
A húst szeletekre vágom,a kezemmel megnyomkodom,hogy a rostok eloszoljanak(direkt nem klopfolót írok,mert a baromfi húst nem szabad kiverni) besózzuk és kicsit állni hagyjuk.A tojást szokásosan felverjük,sózzuk,kis tejet öntünk hozzá,pici lisztet,és a burgonyapelyhet.összekeverjük.A pehely dagad,így néha egy kis tejet öntsünk hozzá épp csak annyit hogy a palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb legyen. A húst a lisztbe megforgatjuk,majd a masszába és bő forró olajba kisütjük.
Sült burgonyával,és párolt kukoricával tálaltam.
Természetesen bármilyen majonézes saláta illik hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése