2009. november 14., szombat

Sajtgolyó


Új forradalmi megújulás a rántott sajt világában.Nem kell 2x panírozni,nem kell görcsölni,hogy a fele kifolyik stb... Vnjuditnál találtam a receptet,köszönet érte.

Hv:0,5 kg reszelt trappista sajt,3 tojásfehérje,zsemlemorzsa.
A reszelt sajtot összekeverem a tojásfehérjével,ezután gombócot formálunk zsemlemorzsába hempergetjük,majd fél órára a fagyasztóba tesszük.Bő forró olajba sütjük,tartár vagy áfonya mártással kínáljuk.
(Én már előző nap elkészítettem és sütésig a fagyasztóba pihent,de egyszerre többet is lehet készíteni és váratlan vendégekkor kisütni.)

2 megjegyzés:

Süti Bazár írta...

Mekkora ötlet, és milyen gusztusos! Nagyon ügyes, fincsi, gyors vacsora. Szuper! :))

Aliz írta...

Próbáld ki úgy is, hogy a tojásfehérjét felvered és úgy kevered hozzá a reszelt sajtot! Könnyű sajtpuffancs lesz belőle.