2010. február 20., szombat

Csirkehúsos pizza



Sokszor sütök pizzát,de unalmas lenne ha mindig csak paradicsom szószos lenne,sonkával,gombával és egyéb szokásos feltételekkel.így kicsit beújítottam,és megszületett ez a finom pizza.A kép nem a legtökéletesebb,mert nem volt megfelelő fény.

Tészta hozzávalói:1 dl víz,1 dl tej,2 kk só,1 kk cukor,40 dkg liszt,2,5 dkg élesztő.


töltelék hozzávalói:2 közepes csirkemell,2,5 dl tejföl,2 gerezd fokhagyma,só, bors,oregánó
A tészta hozzávalóit kenyérsütő gépbe pakolom,és dagasztó programra állítottom. A húst kockára vágom,kb fél dl olajon fehéredésig sütöm,hozzáadok egy húsleves kockát,3 dl vízet és főzöm.Ha elfőtte a levét, de szaftos kicsit,beleteszem a sót,a borst,és az oregánot.Lehúzom a tűzről,és botmixerrel összeturmixolom,de nem nagyon pépesre.

Ha a tészta kész kinyújtom,és olajjal kikent gáztepsibe fektetem.
A tejfölt a zúzott fokhagymával elkeverem,és a pizzára kenem.Erre jön a csirkeragu,és a reszelt sajt.
Gyorsan kész van a töltelék,és érdemes kipróbálni.A csirkehústól pedig nem lesz száraz.

4 megjegyzés:

szepyke írta...

Szia! Nem akarlak megbántani, ezért előre elnézést, de nagyon sokat ront a képeken, hogy mindenhol árnyék kerül rá. Figyelj egy picit jobban rá, hogy honnan jön a fény, mert a legtöbb képeden beárnyékolod az ételt, ami nagyon sokat ront rajta. Ne haragudj, csak annyira zavar a képeiden ez a dolog.

tökmagi írta...

Szepyke:nem bántottál meg.Sajnos a legtöbb receptem este készül,és nem túl jó a megvilágítás fényképezés szempontjából.kicseréltem a képet,és igyekszem jobb képeket készíteni.
A másik dolog,lehet jobban járok a nem épp szép képekkel,legalább nem bosszankodok,hogy valaki lenyúlja a fotóimat.:))

szepyke írta...

Igen, lehet, hogy nem nyúlják le, de "eladni" is nehezebb vele az ételt!:)

Bár én sem vagyok nagy fényképguru, de ha lehet állítani a gépeden, állítsd be éjszakai fotózásra vaku nélkül, és tedd egy lámpa alá. Egész jó képek jönnek ki így is!:)

Illetve, ha fehér hátteret adsz, az is "világitja" a képet. De tényleg ne sértődj meg, nem akartalak bántani, csak tudom, hogy a képekkel mennyit kell szenvedni..:)))

Anyucika írta...

Csirkehúsos /darált hús/pizzát én is szoktam sütni eddig főként akkor ha a nagy lányomék hazajönnek Angliából,de a kicsi lányom kifogásolta ezt és kijelentette,hogy neki is nyugodtan csinálhatok.Nem kell megvárni a tesót. hihihi