2010. május 15., szombat
Hawaii tekercs
Imádom Frank Júliát,mint szakácsot,mert emberként nem ismerem,de a konyha művészete zseniális.Szinte az összes könyve megvan.Olyan szépen és szájba rágósan írja le a recepteket,hogy egy tök kezdő háziasszony is megérti.(Magamból indulok ki)Ezekből a könyvekből tanultam a kezdeteket,és ha valami jót de egyszerűt szeretnék készíteni,mindig nála kötök ki.(vagy valamelyik bloggernél.:D )Férjecskémtől megkaptam adathordozó formában így most már a számítógépen van az összes könyv.:) Ha választanom kéne Sthal Judit(tőle is főztem már jót) és Frank Júlia között én az útobit választanám. Ezt a receptet is az egyik könyvében találtam,mégpedig a Nagy fritukönyvben.
Hv:8 nagy szelet gépsonka,8 szelet trappista sajt,fél doboz ananász konzerv,tojás,liszt,zsemlemorzsa,olaj
A gépsonkákat kifektetjük,mindegyikre rátesszük a vékony szelet sajtot,és az apróra vágott ananászt. Feltekerjük mint a palacsintát,fogpiszkálóval rögzítjük,és lisztbe,tojásba zsemlemorzsába,és ismét tojás,zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajban kisütjük,papír törölközőn lecsepegtetjük(a fogpiszkálót kivehetjük,nem fog szét esni) Kínálhatunk hozzá ananászos majonézt is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése