2010. október 14., csütörtök

Szilvás -túrós lepény


Andi konyhájában találtam ezt a fantasztikus lepény receptet.Kicsit különleges lett a túrótól.

Hozzávalók : 25 dkg liszt, 25 dkg túró, 15 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 4 tojás, 1 kis pohár tejföl, 1 cs. vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja

A tetejére : kb. 12 db közepes méretű szilva, 3 evőkanál cukor egy kiskanál fahéjjal összekeverve.


Elkészítés : A túrót szitán törjük át. A margarint csipetnyi sóval keverjük ki, adjuk hozzá a porcukrot, és a túrót, majd dolgozzuk össze. Utána egyesével adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a legvégén a lisztet hozzáadva keverjük simára.

A szilvákat mossuk meg, negyedeljük el.

Egy közepes méretű tepsibe ( 20 * 30 cm ) tegyünk sütőpapírt, öntsük bele a simára kikevert masszánkat. A tetejét rakjuk ki a negyed szilvákkal úgy, hogy a héjas fele legyen a tészta felé. Szórjuk meg a cukros fahéjjal, majd előmelegített sütőben, alacsony hőfokon süssük készre kb. 40 perc alatt.

1 megjegyzés:

margit2 írta...

Ez tetszik nekem is, biztos kipróbálom majd! :-)