2008. szeptember 1., hétfő

Sertésborda vincellér módra



  • Hmmm...Egy nagyon finom receptet hoztam ma.Nagyon szeretjük.Luca nagyon rossz evő,de még ő is 2 szeletet evett belőle.nem nagy ördöngőség,és semmivel sem több idő,mint a rántott hús.;)
  • Hv:1 kg sertéskaraj,só,feketebors, 4 ek olj,2 ek cukor,5 dl fehér bor(én feleztem a mennyiséget,bár nem az alkohol miatt,mert az elpárolog)1 babérlevél,80 dkg ha lehet mag nélküli szőlő,1 pupozott ek keményítő
  • Elkészítés: Minden húst kissé kiveregetünk,a széleit bevgdossuk.Valamennyit megsózzuk,megborsózunk,és serpenyőben mindegyik oldalát 3-3 percig pirosra sütjük,majd lecsöpögve félre tesszük A visszamaradt zsíradékban a cukrot aranybarnára pirítjuk,és 4 dl borral felönjük.Az elősütött karajt meg a babérlevelet belerakjuk,lefedvekis lángon 10 percig pároljuk. Ezalatt a szőlőt megmossuk,leszemezzük,a boros pecsenyére szorjuk,3-4 percig pároljuk.Végül levét a maradék borral összekevert keményítővel sürítjük.Köretnek párolt rízs vagy krokett illik.
  • Készíthetjük piros szőlőből is de akkor vörösbort használjunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: