A turmixba beleöntöm a tészta hozzávalóit és sima habos, híg tésztává keverem. Egy közepes tepsit vastagon kikenek margarinnal és sorokba rendezve almacikkeket és felváltva meggyet rakok. (Ha van frisset, ha nincs, akkor kimagozott befőttet.)
Leöntöm a tésztával. Az alma feljön a tetejére,de ez a végeredmény szempontjából nem sokat számít, mert az íze kárpótól az esztétikai hibákért. 200 °C-os sütőben addig sütöm, míg a teteje egy kissé megpirul. Felszeletelem és porcukorral megszórom a tetejét.
Nagyon egyszerű és nekünk ízlik.
(Én annyit változtattam,hogy egy kis fahéjjal megszortam az alma tetejét almás süti fűszerkeverékkel.)
1 megjegyzés:
Azt elhiszem, hogy finom. Almás nálunk is minden mennyiségben jöhet. Jó kis recept, köszönöm!! :-))
Megjegyzés küldése