2009. augusztus 24., hétfő

Marcipán ízű kókusz tekercs


Egy sütire több variáns,ez is lehetne a címe.Nagyon szeretem a kókusz tekercset.most kicsit variáltam. Hv a tésztához:30 dkg darált keksz,2 ek kakaó pór,10 dkg porcukor,2-3 ek rum vagy rumaroma.2 dl tej,(kicsit száraznak tűnik,de ne rakj több tejet hozzá.) Krém:10 dkg puha vaj,15 dkg porcukor,5 dkg kókuszreszelék,pár csepp mandulaaroma,zöld ételfesték. A nyújtáshoz kókuszreszelék.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk - 2 tekercs lesz. Zsírpapíron vagy szilikonlapon a maradék kókuszreszelékkel kinyújtjuk - alul felül szórjuk - 3-5 mm vastagra. Megkenjük a fele krémmel, és a papír segítségével feltekerjük. Kókuszban meghempergetjük, hűtőben pihentetjük, majd tálaláskor 8-10 mm vastag szeletekre vágjuk.A sima ugyanígy készül csak kihagyjuk a mandulaaromát és az ételfestéket.

Nincsenek megjegyzések: