2011. szeptember 8., csütörtök

Csodapalacsinta


Andi konyhájában találtam ezt a fantasztikus desszertet.Nagyon finom és különleges.Tőle másoltam a receptet,mert ez a finomság így tökéletes.(a kép az enyém.:)))



kb. 15 db előzetesen kisütött palacsinta
1 cs babapiskóta
1 cs vaníliás, 1 cs csokoládés, 1 cs puncsos pudingpor
6 ev. kristálycukor
kb. 1 dl lefőzött feketekávé
kb. 0,5 dl tej
kevés rum
kakaópor a palacsinta töltéséhez( ízlés szerint)
1 üveg kimagozott meggybefőtt

Elkészítés:


Egy 26 cm tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A babapiskótát
belemártogatjuk a kávé, tej és a rum keverékébe, és szorosan a
tortaforma aljába tesszük. Felfőzzük 4 dl tejjel, 2 ev. cukorral a
vaníliás pudingport, és forrón a piskótára öntjük. A
palacsintákat megtöltjük a cukrozott kakaóval. Feltekerjük,
végeiket levágjuk, és csigaalakba kirakjuk. Kívülröl a torta
közepe felé haladva a feltekert palacsintákat szorosan egymás után
fektetve beborítjuk a vaníliapudingos felületet. Utána 4 dl tejben,
2 ev. cukorral megfözzük a csokoládés pudingport és ráöntjük a
palacsintákra. Kirakjuk meggyel. A meggy levéből felfőzzük a
puncspudingot, és a meggyes réteg tetejére forrón ráöntjük. Ha
nincs annyi megylevünk, akkor vízzel felöntjük, és adunk hozzá
ízlés szerint cukrot. Hűtőbe tesszük megdermedni kb. 6 óra
hosszat.

2 megjegyzés:

trollanyu írta...

Ez nagyon ütős lehet, istenien néz ki:) Csak ne útálnék annyira palacsintát sütni, de 15 db talán nem okoz gondot:) Tuti kipróbálom.

tökmagi írta...

nekem a 26 cm-es tortaformámhoz csak 10 db kellett.de 5 pluszt csak a biztonság kedvéért kell sütni.max megeszitek.:)