2011. szeptember 5., hétfő

Marosszéki töltött pulykamell


Nagyon finom,és a kinézete ellenére nagyon egyszerű.Nem epe kímélő étel,ezért akinek gyengébb úgy mint nekem óvintézkedéseket tegyen.De kedvét ne szegje,mert fantasztikus.

Hv:60 dkg pulykamellfilé,só,őrölt fekete bors,15 dkg füstölt sajt,10 dkg csemege uborka,10 dkg füstölt -főtt tarja,negyed csokor kapor, panírozáshoz:liszt,tojás,zsemlemorzsa
sütéshez:olaj

A pulykamellet,kicsit vastagabbra szeljük hogy zsebet tudjunk rá vágni.Sózzuk,borsózzuk,és kicsit félretesszük.
A sajtot lereszeljük,vékony csíkokra vágjuk az uborkát és a szintén kockára vágjuk a tarját,összekeverjük,és a finomra vágott kaporral fűszerezzük.A megtöltjük a húsokat,és ha szükséges megtűzzük.Lisztbe,tojásba,zsemlemorzsába forgatjuk.
Bő forró olajban kisütjük.Salátával,és pékné burgonyával kínáljuk.

Pékné burgonya:kb 1,5kg burgonya,2 nagyobb fej hagyma,só,2 gerezd fokhagyma,aprított petrezselyem.

A burgonyát , kockára vágjuk és sós vízbe megfőzzük.A hagymát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk,és olajon megpirítjuk.A burgonya ha megfőtt bő forró olajba pirosra sütjük,és a hagymához adjuk.Sózzuk,borsózzuk,és zúzott foghagymával és petrezselyemmel fűszerezzük.

Nincsenek megjegyzések: