2008. április 8., kedd

Túrós pogácsa (gesztenye recepje)


Egyik kedvenc receptes oldalamon láttam ezt a receptet.azonnal ki is próbáltam.

Hv:25 dkg túró,25 dkg margarin,25 dkg liszt,só,tetejére 1 tojás sárgája,sajt,vagy szezámmag.

Elkészítés:
A túrót összemorzsoljuk,könnyebb ha a margarin nem hideg,hanem szobahőmérsékletü,lágyabb.hozzákeverjük a lisztet,ízlés szerint egy kis sót teszünk bele.A tészta lágyabb lesz,mint gondoljuk,ezért hűteni kell kb fél óráig,nem szabad több lisztet hozzá tenni,mert kemény lesz.Utánna kinyújtjuk közepes vastagságúra,a tetejét megkenjük tojássárgájával.Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk,megszorjuk sajttal,vagy szezámmaggal.Előmelegített sütőbe kb 25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: