2008. november 27., csütörtök

Narancsos sertéssült


Nagyon szeretem a gyümölcsös húsos kajákat.Férjem régen nem szerette,de megszerette.Kislányom névnapjára csináltam még tavaly de lehet idén is hasonló lesz.

Hv:1 kg sertéscomb,3 narancs,1mk mustár,2 narancs leve vagy 100% narancslé,2 ek méz,bors,marék szegfűszeg

Elkésztítés:A sertés combot besózom,majd bevagdosom mélyebben de vigyázzunk ne vágjuk át teljesen.Ebbe a vágatba sorakoztatom a karikára vágott narancsokat.Megtüzdelem szegfűszeggel.A mézet a narancslevet és a pici mustárt összekeverem,és a húsra locsolom.Én agyagedénybe sütöttem.Vele sütött burgonyával,krokettel nagyon jó ízű.Ha valaki szereti a párolt gyümölcsöt tehet mellé az edénybe,mert nagyon finom.Ez lehet alma,narancs,banán,aszalt szilva stb...

Nincsenek megjegyzések: