2008. november 27., csütörtök
Narancsos sertéssült
Nagyon szeretem a gyümölcsös húsos kajákat.Férjem régen nem szerette,de megszerette.Kislányom névnapjára csináltam még tavaly de lehet idén is hasonló lesz.
Hv:1 kg sertéscomb,3 narancs,1mk mustár,2 narancs leve vagy 100% narancslé,2 ek méz,bors,marék szegfűszeg
Elkésztítés:A sertés combot besózom,majd bevagdosom mélyebben de vigyázzunk ne vágjuk át teljesen.Ebbe a vágatba sorakoztatom a karikára vágott narancsokat.Megtüzdelem szegfűszeggel.A mézet a narancslevet és a pici mustárt összekeverem,és a húsra locsolom.Én agyagedénybe sütöttem.Vele sütött burgonyával,krokettel nagyon jó ízű.Ha valaki szereti a párolt gyümölcsöt tehet mellé az edénybe,mert nagyon finom.Ez lehet alma,narancs,banán,aszalt szilva stb...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése