2008. december 7., vasárnap

Almás-fűszeres kalács



Hv:2,5 dl tej,2 ek cukor,45 dkg liszt,csipetnyi só,4 dkg margarin,2,5 dkg élesztő.
Töltelék:2 nagyobb alma,1 kk mézeskalács fűszerkeverék,2 ek méz
A tésztához a hozzávalókat kenyérsütőbe pakolom,és dagasztó programon dagasztom,kelesztem,dagasztom,majd kiveszem és téglalap alakúra sodrom. Közben elkészítem a tölteléket:az almát lereszelem,a fűszerrel,és a mézzel összekeverem,és a tésztára terítem.feltekerem,mint a bejglit,és sütőpapírral kibélelt tepsira rakom.20 percet még itt is pihentetem.A tetejét tejjel megkenem.180 fokon 40 perc alatt aranyszínűre sütöm.

1 megjegyzés:

Gesztenye receptjei írta...

Nagyon szép, boldog, szeretettel teli ünnepeket kívánok, sok szeretettel: gesztenye