2009. április 29., szerda

Aranygaluska


Hozzávalók: 3dl tej,2 tojás sárgája, 60dkg liszt, csipet só, 5dkg cukor, 5dkg vaj, 2,5dkg élesztő darált dió,olvasztott vaj

Krémhez: 1cs vaníliás pudingpor (főzős), 3ek cukor, 1 l tej .

A tészta hozzávalóit ebben a sorrendben bepakolom a kenyérsütőbe "tészta" programra. Ujjnyi vastagra nyújtom,közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatom és kivajazott jénaiba teszek egy sort (lehet tortaformába,tepsibe is tenni) belőle. Megkenem olvasztott vajjal és megszórom darált dióval. Erre újabb sor tészta kerül,amit szintén vajjal kenek és dióval szórok meg. Kb fél órás kelesztés után 180 fokon sütöm 35 percig. Közben elkészítem a vanília öntetet ugyanúgy mintha pudingot főznék csak dupla mennyiségű tejjel. Ezzel leöntve tálalom.

Nincsenek megjegyzések: