2009. május 10., vasárnap
Citromos lepény
Reni 74-től származik e finom frissítő recept.Bevallom 2x sütöttem az elsőbe vanilia pudingot tettem mert azt hittem nagyon híg.De úgy is nagyon finom.
Hv:15 dkg liszt,2 dkg cukor,12 dkg vaj,1-2 ek víz.Ezt összegyúrom,és folpackba csomagolva berakom 30 percre a hűtőbe. Addig a krémet megcsinálom.
Hv:2 dl tejszín,4 tojás,10 dkg cukor,4 citrom reszelt héja,4 citrom leve.
Ha lehűlt a tészta,kinyújtom kapcsos torta formába rakom,villával megböködöm,és 30 percre sütőbe rakjuk 180 fokra. A krémet az elősütött lapra öntöm,alufóliával letakarom,és kb 20-30 percig készre sütjük.
Ne ijedjünk meg ha túl híg a krém,sülés közben megdermed.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése