2009. május 19., kedd

Palócos krumplileves


Most készítettem előszőr és rákellett jönnöm nagyon finom.

Hv:1 fej vöröshagyma,2-4 ek olaj,1 ek pirospaprika,1 kk só,pici köménymag,2 gerezd fokhagyma,1 kk paprikakrém,1 babérlevél,40 dkg zöldbab,80 dkg krumpli,1 kk ételízesítőpor,2 dl tejföl,1 kk liszt,fél citrom leve,1 csokor petrzselyem,pici tárkony

A hagymát fölaprítjuk és lábasban közepes lángon megfonnyasztjuk,majd megszorjuk paprikával.
Egy kevés vízzel azonnal felöntjük,megsózzuk és az őrölt köménnyel,zúzott fokhagymával,a parikakrémmel meg a babérlevéllelfűszerezzük.Lefedve kb 15 percig főzzük,ha elfő a leve pici vízzel pótoljuk.
Közben a burgonyát megtisztítjuk és kockára vágjuk.A zöldbabot és krumplit a hagymás alapra rakjukés kb 1,2 liter vizetöntünk rá,és puhára főzzük.
A tejfölt a lisztel simára keverjük,egy keveset a forró léből belemerünk,majd a levest ezzel sűrítjük1-2 percig forraljuk.Végül a citrom levével kissé pikánsra ízesítjük,a petrezselyemmel,tárkonnyal fűszerezzük.

Nincsenek megjegyzések: