2009. május 11., hétfő

Almás rakott hús


Most készítettem először de nem utoljára.

Hv:kb 60 dkg sertéscomb vagy lapocka,3 alma,2 ek vaj,őrölt szerecsendió,3 dl tej,10 dkg reszelt sajt,só

A húst felszeleteljük,sózuk,olajon hirtelen pirosra sütjük.Kivesszük,tűzálló tálba fektetjük. Serpenyőbe tesszük a meghámozott kockára vágott almát,megszórjuk a szerecsendióval,és puhára pároljuk.Kiszedjük az almát rátesszük a hús tetejére az megmaradt zsiradékra 1 ek lisztet szórunk felengedjük a tejjel,és besamel mártást készítünk,és ráöntjük az almás húsra.Megszórjuk a sajtal,és 180 fokos sütőbe kb 30 percig sütjük.Burgonya pürét kínáltam hozzá.

Nincsenek megjegyzések: