2009. május 15., péntek
Túró rudi
Kislányom megtalálta a régi szakácsfüzetem,én meg ezt a nagyon fini receptet benne.
Hv a tésztához:40 dkg liszt,25 dkg margarin,1 tojás,1 kk szódabikarbóna,vagy 1/2 sütőpor,4 ek porcukor,2 ek kakaó.Ezt összedolgozzuk és kb 30 percre hűtőbe tesszük.Ha nehéz gyúrni a tésztát,1-2 ek vízet lehet bele tenni.
Addig elkészítjük a tölteléket:25 dkg túró,12 dkg porcukor,2 tojássárgája,1 cs vanilliás cukor,2 ek búzadara,2 tojás fehérje kemény habbá keverve.(óvatosan keverjük a töltelékhez)
Ha a tészta lehült kinyújtjuk,és margarinozott morzsázott őzgerincformába tesszük,úgy,hogy a szélei kilógjanak.A tölteléket beletesszük,és a lelógó széleket ráhajtjuk,és 180 fokos sütöbe 25 percig sütjök.Kihütjük a formába,majd olvasztott tortabevonóval bevonjuk.Hütőszekrénybe téve várjuk míg megszilárdul a csokimáz.
Nagyon finom és gyors süti.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése