2009. május 24., vasárnap

Zúza pörkölt


Nagyon szeretem a zúza pörköltet,de kizárólag tarhonyával,és tejfölös uborkasalátával.

Hv:70 dkg zúza,3 ek olaj vagy zsír,3 ek pirospaprika,1 vöröshagyma,1 dl vörösbor,só,bors,1 paradicsom

A zúzát megtisztítjuk,megmossuk és apróbb darabokra vágjuk.Az olajban a hagymát megdinszteljük,beleszórom a paprikát,és beleteszem a zúzát,és aláöntök kb 2-2,5 dl vizet.Sózom ,borsozom,és beleteszem az apróra vágott paradicsomot.Lefedve főzöm.Ha elfő a leve pótoljuk a vízzel.Mikor megpuhult,beleöntöm a vörösbort,és jól kiforralom,hogy az alkoholtartalom kiillanjon belőle.Tarhonyával,uborkasalátával tálalom.

1 megjegyzés:

linbori írta...

kukk a konyhámba!