2009. június 5., péntek

Joghurt torta II.


Még tavaly csináltam ilyen joghurt tortát,és akkor is elfogyott.Most is az utolsó morzsáig megettük.Annyi változás van a múltkorihoz képest,hogy van talpa a sütinek.:)


Tészta alaphoz:25 dkg darált háztartási keksz,5 dkg margarin,5 dkg porcukor,kevés tej.


A tortához:3 pohár (6dl) joghurt,1 cs zselatinpor,10 ek kristálycukor,3 dl habtejszín,1 cs vaniliás cukor,30 dkg málna és eper (más gyümölcs is lehet)


Elkészítés:A tészta hozzávalóit összegyúrom,és kapcsos tortaformába nyomkodom.
A joghurtból egyet kb a zselatin háromnegyed részével összekeverek,belekanalazom a cukrot.Felfőzöm.Jó meleg legyen, a zselatin feloldódjon benne,de ne forrjon.Leveszem a tűzről,hozzáadom a maradék 2 joghurtot,a tejszínt,nem felverve,a vaniliás cukrot, és szép simára kevergetem.A kekszes alapra Merőkanál segítségével belemerem a felét,
a gyümölcsöt rakom,majd ismét a masszát. Végül 1-2 órára hűtőbe rakom hogy megdermedjen.
Gyors és nagyon finom sütemény.

1 megjegyzés:

JD írta...

Jajjj, de nagyon guszta :)