2009. június 5., péntek
Csopaki aprópecsenye
Finom ízletes étel.Bármilyen húsból elkészíthető.
Hv:60 dkg hús(pulyka felsőcombot használtam),1 fej hagyma,10 dkg vékony szalonna,2 gerezd fokhagyma,10 dkg gomba,10 dkg zöldborsó,bors,só,olaj,1 paradicsom,1 paprika.
A húst kockára vágom,a szalonnát és a hagymát apróra.A szalonnát a hagymát megdinsztelem olajon,és rárakjuk a húst,fehéredésig sütjük.Ízesítjük borssal,sóval,és felöntjük pici vízzel.Fél puhára főzzük,beletesszük a fokhagymát,a gombát,és a zöldborsót,tovább főzzük.Ne engedjük zsírjára sülni,közepes szafttal főjön.Mikor már megpuhult,beletesszük a pici kockára vágott paradicsomot,és a paprikát.Ezt már csak fonnyasztani kell.Végén petrzselyemmel megszórjuk, és szeletelt nyers lilahagymát keverek a kész ételbe. Burgonya krokettel tálaltam.Igazából petrezselymes újburgonyával az igazi.:)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése