2011. február 8., kedd

Burgonyakrém leves baconchipsel.


Imádom a krémleveseket.Bármilyent.Íme egy újabb.

1/2 kg burgonya,1 leveskocka,só,bors,szerecsendió,2 gerezd fokhagyma,1 dl tejszín,
Burgunyachipshez:15 dkg baconszalonna,1 ek olaj

A burgonyát meg tisztítjuk.Olajon a fokhagymát,és a burgonyát megpároljuk 2 percig.Hozzá adjuk a vizet,és a leveskockát.Ízesítjük sóval,borssal, szerecsendióval.Addig főzzük amíg a burgonya meg nem puhul.Ekkor összeturmixoljuk,és vissza tesszük a tűzre.A tejszínbe merünk egy kis levest,majd együtt bele öntjük.Felforraljuk és utána tálalhatjuk.
Baconchips:A szalonnát vékony csíkokra vágjuk,és az olajon megpirítjuk.
Finom gyors leves.

1 megjegyzés:

margit2 írta...

Ez nagyon finom lehet így! :-)