2011. február 20., vasárnap

Szezámos-boros pálcikák


Nagyon finom vendégváró sós sütemény.annyira nem érezhető a bor rajta.

Hv:50 dkg liszt,1 kiskanálsó,1 cs sütőpor,1,5 dl fehér bor,1,5 dl olaj,1 evőkanál tejföl


Tetejére szezámmag.


A lisztet a sóval,és a sütőporral összeforgatjuk,,majd a borral és az olajjal,tejfölből tésztát gyúrunk belőle.Meglisztezett gyúrólapon 0,5 centi vastagságú 30 cm széles téglalappá nyújtjuk.10 cm hosszú és 0,5 cm széles csíkokra vágjuk,amiket egyenként kissé megsodorjuk, így lesznek kis pálcikák belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk,felvert tojással lekenjük,végül szezámmagot szórunk a tetejére.Előmelegített sütőben, közepesnél erősebb lánggal kb 15 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: