2011. február 20., vasárnap
Szezámos-boros pálcikák
Nagyon finom vendégváró sós sütemény.annyira nem érezhető a bor rajta.
Hv:50 dkg liszt,1 kiskanálsó,1 cs sütőpor,1,5 dl fehér bor,1,5 dl olaj,1 evőkanál tejföl
Tetejére szezámmag.
A lisztet a sóval,és a sütőporral összeforgatjuk,,majd a borral és az olajjal,tejfölből tésztát gyúrunk belőle.Meglisztezett gyúrólapon 0,5 centi vastagságú 30 cm széles téglalappá nyújtjuk.10 cm hosszú és 0,5 cm széles csíkokra vágjuk,amiket egyenként kissé megsodorjuk, így lesznek kis pálcikák belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk,felvert tojással lekenjük,végül szezámmagot szórunk a tetejére.Előmelegített sütőben, közepesnél erősebb lánggal kb 15 perc alatt megsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése