2008. március 18., kedd

Milánói rakott karfiol




Ezt az ételt még gyerekkoromban ettem Hajdúszoboszlón,és azóta is az egyik kedvencem.

Hv:1 kg karfiol,kb 70 dkg burgonya,15 dkg gépsonka,3,5 dl tejföl,10 dkg reszelt sajt,só.olaj.


Elkészítés:A burgonyát megtisztíttom,és vékony hasábokra szelem,kiolajozott tepsibe rakom,sózom,pici vizet öntök alá,és alufólia alatt puhára sütöm.Míg sül a krumpli,a karfiolt sós szódabikarbónás vízbe megfőzöm.Ha a krumpli kész,a gépsonkát rápakolom,rá egy pici sajt,és rá a puhára főtt karfiol.A karfiol tetejét meglocsolom 1 tojással elkevert tejföllel,a tetejére szórom a maradék sajtot.Akkor jó ha a sajt aranybarna.

A sonka helyett lehet elősütött hússal is készítteni.

Nincsenek megjegyzések: