2008. március 17., hétfő

Tárkonyos zöldbableves

Hv:1/2 cs zöldbab,2 sárgarépa,1 zöldség,só,bors,2 pár virsli,2 tk szárított tárkony,2 ek tejföl,
rántáshoz:olaj,liszt,pirospaprika.
Elkészítés:A zöldbabot,a sárgarépát,a zöldséget felrakom sós tárkonyos vízbe főzni.Közben megcsinálom a rántást,és karikára szelem a virslit.Ha a zöldségek megpuhultak,belerakom a rántást,borst,majd a virslit,és a 2 ek tejfölt.Összeforralom.finom,laktató leves.Tésztát is lehet bele főzni,de magában is nagyon fini.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Már elnézést kérek, de mit takar a 'zöldség' szó? Zöldség, mint petrezselyemzöld, vagy -gyökér, vagy paradicsom, esetleg paprika? A sárgarépa zöldségnek számít?

Köszönöm,
P.