Margit2-nél találtam.nagyon finom.Tőle másoltam át.
Hozzávalók:
1,5 dl tej
35 gr étkezési zselatinpor
18 dkg margarin
23 dkg kristálycukor
15 dkg kávéízesítő krémpor ( vagy tejpor)
30 dkg kókuszreszelék
3 púpos evőkanál mogyorókrém
Elkészítése:
A tejben elkeverjük a zselatinport, közben felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a margarint. Addig kevergetjük, amíg a cukor és a margarin elolvad. A tűzről levesszük. Ezután belekeverjük a krémport és a kókuszreszeléket. Nagyon gyorsan összeáll, ezért sietni kell vele. 3 részre osztjuk. Egy részbe tesszük a 3 evőkanál mogyorókrémet, jól belekeverjük.
Folpack fóliával bélelt őzgerincformába belekenünk 1 réteg sima kókuszos krémet, rá a mogyorósat, arra újra a kókuszosat. Vizes kanállal és vizes késsel tudjuk simára kenni a rétegeket!
Hűtőszekrénybe tesszük. 1,5 - 2 órai pihentetés után kifordítjuk a formából, majd csoki mázzal leöntjük a tetejét.
Csoki máz: 8 dkg étcsokoládét gőz felett felmelegítünk, és beleteszünk 4 dkg vajat. Ha elolvadt teszünk bele kb. 0,5 dl tejszínt, és forrásig kevergetjük. Langyosan öntjük a tésztára.
1 megjegyzés:
Nagyon jól sikerült!...Örülök, hogy ízlik! :-)
Megjegyzés küldése