2009. szeptember 6., vasárnap

Parasztos cordon bleu


Andinál találtam ezt a hús receptet,és tényleg jobb mint sima sajtos,sonkás verzió.

Hv:6 szelet karaj, 6 szelet vékonyabb füstölt sajt,6 szelet bacon szalonna,1 fej lilahagyma,liszt,tojás,zsemlemorzsa.


A karajt ketté szelem,úgy hogy nem vágom át teljesen,sózom és klopfolom.Mindegyikre fektetek 1 szelet sajtot,szalonnát,és hagymát,majd kettőbe hajtom,és összetűzöm.Szokás szerint panírozom.(lehet duplán panírozni,mert kevesebb esélye van a sajtnak kifolynia).Bő forró olajban kisütöm. Bármilyen köret illik hozzá én most rizibizivel tálaltam.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Cordon bleu, azaz kék szalag franciáúl. És vagy bacon, vagy szalonna, mert a bacon szalonna = szalonna szalonna:-)

tökmagi írta...

kedves névtelen.köszönöm,tudom,hogy a bacon az szalonna.de azéert szokták úgy mondeni,hogy bacon szalonna,mert az egy fajtája a szalonnának,mint pl a kolozsvári.de ha jobban tetszik,legyen sliced bacon.Rajtam ne múljék.:))