2010. július 24., szombat

Csirkés-gombás raguval töltött cukkinis palacsinta


Múltkorjában a kezembe akadt egy kicsit régebbi egész pontosan 3 éves főzős újság.Találtam benne egy igazán finom pont időszerű receptet.Elolvastam kb 10x,hogy tuti finom lesz-e,ízleni fog-e a családnak?Na kérem szépen felesleges energia volt ennyiszer rágódni rajta,mert valami isteni finom volt,és mindenki úgy ette,mint akik 2 napja nem kaptak enni..:))

Hozzávalók:40 dkg zsenge cukkini,2 tojás,fél kk só,kb 20 dkg finomliszt,2 dl víz,kis poharas natúr joghurt.

sütéshez:olaj

Töltelékhez:40 dkg csiperkegomba(én konzerv gombát használtam),2 csirkemell,1 ek magyaros fűszerkeverék,3 ek olaj,só,fél mokkáskanál őrölt bors,fél csokor petrezselyem.


Tálaláshoz:4 dl tejföl,15 dkg reszelt sajt

A cukkinit megmossuk,meghámozzuk,majd kis lyukú reszelőn lereszeljük.
A tojásokat felverjük,megsózzuk,a liszttel,vízzel,és a joghurttal sűrű palacsinta tésztát keverünk belőle. Beletesszük a kinyomkodott reszelt cukkinit.
1 evőkanálnyi olajat felforrósítunk,és a cukkinis masszából 1 kis merőkanálnyit rámerünk. Kicsit erősebb lángon sütjük kb 2 percig,majd megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Tányérra csúsztatjuk,és ugyan így sütjük a következőket is. A palacsinták sütése közben a gombát megtisztítjuk,fölszeleteljük.A csirkemellet apró kockára vágjuk,majd egy nagy serpenyőbeforró olajon megpirítjuk.sózzuk,és megszorjuk a fűszerkeverékkel.hozzá adjuk a gombátés még 3-4 persig sütjük együtt őket,és finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Tálaláskor a palacsintákra rárakjuk a ragut és félbehajtjuk.Tetejüket tejföllel meglocsoljuk,és reszelt sajttal megszórjuk.

4 megjegyzés:

Mónika írta...

De jól néz ki!:))

Gesztenye receptjei írta...

Tökmagi!

Nagyon jól hangzik és jól is néz ki :-)

Tökmagi írta...

Mónika,gesztenye!köszönöm!és nagyon finom!

Névtelen írta...

Helló!
Hétvégén megcsináltam, és valami isteni finom lett! Szerintem ez a palacsinta, egy kis tejföllel és sajttal önmagában is nagyon fini!!
Üdv!
Klári