2011. február 8., kedd

Bajor lepény kolbászosan


Ottisnál találtam.Nagyon finom,nem fogyókúrás,és nem is epe kímélő de nem bántuk.:D


Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, 1 kiskanál só, 2 diónyi margarin, 1 tojás. Az élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk és 30 perc alatt megkelesztjük.

A töltelék elkészítése: 3 fej hagymát apróra vágunk, adunk hozzá két gerezd fokhagymát és kevés olajban megpároljuk. Amikor kihűlt hozzákavarunk 3-4 dl tejfölt. A tepsit (gáztepsi méret) margarinnal kikenjük, a tésztát beletesszük, rákenjük a tejföllel elkevert hagymát, erre bacon szalonnát és kolbászkarikákat helyezünk, a tetejét megszórjuk sűrűn reszelt sajttal. 180 fokon kb 40 perc alatt megsütjük. Én a tetejére tettem zöldhagymakarikákat is, nem rontotta el. (a recept az nlc-ről származik)

1 megjegyzés:

margit2 írta...

.... Azt hiszem, hogy én is ennék egy kisebb szeletkét... :-)