2008. július 14., hétfő

Brassói aprópecsenye


  • Tudom ezt az ételt mindenki szokta főzni,de szerintem mindenki másképp.Én így szoktam.

  • Hv:70 dkg pulyka apróhús(de sertéscomb,sertés lapocka még jobb),10 dkg füstölt szalonna,kb 1 kg burgonya,2 gerezd fokhagyma,bors,só,pirospaprika,1 kisdoboz paradicsompüré,1 fej lilahagyma

  • Elkészítés:A szalonnát pici kockákra vágom,és olajon zsírjára sütöm.Közben a húst is kockákra vágom,és a szalonnára rakom,a húst fehéredésig sütöm,majd kevés vizet aláöntök,sózom borsózom,és fedő alatt puhára főzöm.
  • A burgonyát megpucolom,és kockára vágom,forró olajban megsütöm.
  • Ha a hús megpuhult, és a levét is majdnem elfőtte,a pirospaprikát belerakom,majd a fokhagymát,és a paradicsompürét.Jól összekeverem,a gázt lezárom,és a burgonyát belekeverem.A lilahagymár karikára szelem,és a brassóira rakom,és azzal is összekeverem.
  • A nyes lilahagymától finom íze lesz neki.
  • Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: