2008. július 8., kedd

Kapros-túrós lepény



Hv:25 dkg liszt,1,5 dl tej, 1 csipet só,2 ek cukor,3,5 dkg margarin, 1 tojás, 2 dkg élesztő Krémhez:500gr túró,2 ek cukor,2 tojás,1/2 vaniliás cukor,kapor

Elkészítés:a hozzávalókat a gépbe pakolom,és dagasztó programra állítom.Mikor kész,kiszedem és lisztezett deszkán átgyúrom,és tepsi nagyságura nyújtom.Előmelegített sütőbe kb 10 percig elősütöm,hogy a tészta ne ázzon el a túrótól. Ezalatt a túrót,a tojást,2 ek cukrot,kaprot,és 1/2 cs vaniliás cukrot összekeverem,és az elősütött tésztára öntöm.Kb 30-35 percig közepes lángon sütöm.

Nincsenek megjegyzések: