2008. augusztus 2., szombat

Padlizsánkrém


  • Hv:kb 1 kg padlizsán,2 fej lilahagyma,2 egész tojás, 1 teáskanál mustár,só,bors,olaj
  • Elkészítés:A padlizsánt vasplatnira,vagy teflon,vagy vastagfalú tepsibe rakjuk,és a tűzhelyen szenesre sütjük.(ettől lesz olyan kellemes füstös íze)mikor megsült,hagyjuk kihűlni,és addig nagyon apróra vágjuk a hagymát.
  • A kihűlt padlizsán héjját lehúzzuk,és fabárdal,vagy szélesfejű fakanálal nagyon apróra nyuszkoljuk.Semmiképpen ne használjunk fémet,mert keserű lesz a padlizsán.Belekeverjük a tojást,a hagymát,izlés szerint a sót,borst,és a mustárt.és kb 2 dl olajat folyamatos keverés közben.
  • Hűtőbe tesszük összeérni.Piríttosal nagyon finom.3-4 napnál tovább ne tartsuk a nyers tojás miatt.

2 megjegyzés:

Renáta baba írta...

Az én padlizsános receptem,majdnem igy készül,annyi különbséggel,hogy 1 fej vöröshagymát apritok bele,1 dl olaj,1 kanál ecet,só.Semmi más.Próbáld ki,ha nem szereted a savanyút,hagyd ki az ecetet és tegyél bele majonézt.Nagyon finom!!!

tökmagi írta...

köszi renátababa.kipróbálom