2008. október 14., kedd

Makói szelet





  • Hv:1 kg pulykamell(de sertés,csirkehús is kiváló),2 dl tej,2 gerezd fokhagyma,3 tojás,liszt,1 ek mustár,bors,só,1 nagy fej vöröshagyma,0,5 dl fehérbor.
  • Elkészítés:A húst szeletekre szeljük,majd sós,fokhagymás tejbe legalább 1 órára állni hagyjuk.
  • Elkészítjük a masszát.A tojást felverjük,lisztet beleszórjuk hogy jó sűrű tészta legyen.Hozzárakjuk a sót,borst,mustárt, lereszelt vöröshagymát,és a bort.
  • A húst lisztbe mártjuk,majd masszába,és forró olajba kisütjük.Bármilyen köret illik hozzá.
  • A fokhagymás tejtől puha omlós lesz a hús.
  • Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: