2008. október 14., kedd

Molnárka/hamburger zsemle (kisvaxtól)


  • Szülés elött,látvány pékségbe dolgoztam,és ott sütöttünk Molnárkát.bár az üzletbe,szinte kész állapotba jött,így fogalmam sem volt,hogy készül.Kisvaxnál akadtam a nyomára.Én kipróbáltam a boltokba puffancs névre hallgató hamburger zsemlét is.nagyon finom.
  • Hv:60 dkg liszt2,5 dl tej1 tojás6 dkg margarin2,5 dkg élesztőpici só3 evőkanál cukorAz élesztőt meg kell futtatni a langyos és kicsit cukros tejben, majd minden hozzávalót belepakolok a kenyér sütő gépbe. A szépen megkelt tésztánkat 4 felé szedjük, és minden kupacból nyújtunk egy kb 20 x 20 cm-es négyzetlapot, a két átlója mentén elvágjuk, és az így kapott 4 háromszöget pont ellentétesen a kiflisodrás irányával összesodorjuk (vagyis nem lesz rajta kis helyes fül a végén, mert azzal kezdjük és az belülre kunkorodott). A tekercs két végét behajtjuk és úgy tesszük a tepsibe, hogy a hajtott részek alul legyenek. Az így kapott 16 db Molnárka-szerű képződményt a tepsiben még 40 percig kelesztjük, majd tojással megkenve, közepesen meleg sütőben, 20 percig sütjük.
  • Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: