2012. március 25., vasárnap

Medvehagymás grissini


Tegnap úgy döntöttünk,hogy felkerekedünk és szedünk medvehagymát.Itthon a nagy szatyrot magam elé vettem,és gondolkoztam,hogy leves vagy pogácsa?Ottisnál végül találtam egy nagyon jó grissini receptet.És lám elkészült.A lányok legnagyobb örömére.:)

Hozzávalók a tésztához: 18 dkg fehér liszt, 25 dkg rétesliszt, 25 g friss élesztő, 300 ml tej, 2 evőkanál só, 1 kiskanál cukor, 2,5 dkg vaj, egy nagy marék apróra vágott medvehagyma, 1 tojás a tetejére.

Elkészítése: Ha van kenyérsütő gépünk akkor a tojás kivételével mindent belerakunk, és a gép elvégzi a munkát. Ha nincs, akkor a tejet a cukorral felmelegítjük, beleszórjuk az élesztőt, majd félre tesszük. A lisztet és a sót egy nagy tálba rakjuk, a felfutott élesztőt ráöntjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat valamint medvehagymát és ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Meleg/langyos helyre tesszük és legalább fél órát kelni hagyjuk. Amikor a tészta megkelt a sütőt 200 fokra bekapcsoljuk majd a tésztát (két részre osztjuk) téglalap alakúra nyújtjuk. 1,5 -2 ujjnyi vékony 10 cm-es hosszú csíkokra szeljük, és vékony rudakat simítunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy szilikon lapra sorakoztatjuk őket, a tetejüket megkenjük tojással és 15-20 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: