2009. május 12., kedd

Bodza szörp


Nem én készítettem hanem anyukám,de azért beteszem.Anyum "biot" csinál és nagyon nagy mennyiségbe,hogy az unokák tudjanak télen is inni.:)) Érdemes kihasználni a természet adta lehetőséget,mert bízony nagyon finom.:)

Hv:10-12 virág,2 kg cukrot felfőzünk 6 liter vízzel.Ha kihűlt15gr borkősavat és ugyanennyi citromsavat adunk hozzá+ a virágot.3-4 nap hűvös helyen állni hagyjuk,majd leszűrjük.1 kk szalicilt vagy nátrium benzoátot rakonk bele.Citromkarikával isteni finom.

Aki ennél nagyobb mennyiséget akar az értelem szerűen duplázza a mennyiségeket.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia!ne haragudj de ez nem bio!eleve nem is lehet még egészséges sem,ha van benne cukor!ekkora égést!ilyet én sem innék meg,nemhogy a gyerekeimnek adjak!!!

Névtelen írta...

"Kedves" névtelen!

Először egy kis nyelvtan. Nem tudom, hogy rémlik-e, de annak idején azt tanították az iskolában, hogy a mondat elején található betűt Nagybetűvel kezdjük. Na EZ égés.

Ha nem tudsz helyesen írni, javaslom ne tedd!

Látom, azért némi jó modorra mégis csak megtanítottak, mert köszönni legalább tudsz. Arra viszont nem, hogy illik a kommenteknél az írásod mellé a nevedet is adni, nem pedig csak sértéssel megspékelve becsmérelni a másik írását.

Tökmag receptjénél a bio idézőjeles, nyilvánvaló, hogy nem azt jelenti, hogy ellenőrzött biogazdálkodásból származik, bár ez a kifinomult ízlésednek biztosan nem megfelelő.

Javaslom, hogy amennyiben nem tetszenek a receptek, vagy nem felelnek meg az általad elvárt magas színvonalnak, ne olvasd őket.

Hála Istennek, van elég olvasó itt, aki másképp gondolkodik...

Azt tanácsolom, hogy a bodzaszörp helyett igyál ösztrogén jellegű vegyületekkel teli ásványvizet, az biztos nem fog ártani.

Tiszteletteljes üdvözlettel:

Papamaci

GGabi írta...

Szia Tökikém!:)
Ismét megtalált valaki?
Ne foglakozz vele mit kommentelnek egyesek a lényeg hogy nekünk olvasóknak és persze elsősorban a családodnak nagyon ízlenek a kaják:)
Ez a lényeg!!!!
Kedves Névtelen pedig igyon vizet...bár abba is belekötne tutira!
Köszönöm Papamaci véleményét:)
Tökim olvasd el őt sokszor:)
Köszönöm hogy csinálod ezt a főzős blogot én szeretem:)
Sok puszi és sok sok munkát még itt:)
Gabi

vimizo írta...

Én csak megkérdezném Kedves Névtelent, hogy Ő mit is ad a gyerekeinek. Soha egy szemecske cukrot nem kaptak még??
Tökmagi, névtelenekkel ne foglalkozz, gyávák.

Ebdette írta...

Kedves névtelen.

Bio vagy nem bio...a tej bio, ha a tehenet megcsípi egy nem bio szúnyog???? :D:D:D:D Ennyit erről a kérdésről...

Ildikó írta...

Szia Tökmagi!

Nagyon örülök a receptednek, a család már kezdett lebeszélni a szörpkészítésről, de most új lendületet adtál, és azért is megcsinálom :). Köszi mégegyszer! Ha sikerül, beszámolok róla.
Ja, és a névtelenekkel szerintem sem érdemes foglalkozni!
Indigó

linbori írta...

Azért kiváncsi lennék,hogy névtelen miképp készít szörpöt cukor nélkül...