2009. február 25., szerda

Gerzemürze



Nem,nem trüsszentettem.Ez a neve ennek a nagyon egyszerű,de annál finomabb nyalánkságnak.Bevallom,morfondírozta,hogy berakjam-e a blogomba,mert olyan kis egyszerű.De mikor ismét ettem belőle,tudtam,hogy itt a helye.
Itt az idő,hogy előkotorjuk a nyáron eltett gyümölcsöket.

Hv:1 csomag babapiskóta,30 dkg fagyasztott málna vagy bármilyen konzerv gyümölcs(barackal próbáltam még,azzal is isteni),1 nagy tejföl, 3-4 ek cukor. A babapiskótát összetördelem egy tálba,a tejfölt a cukorral kikeverem.A gyümölcsöt a babapiskótára rakjuk,és ráöntjük a cukros tejfölt.A hütőbe tesszük 1 órára,vagy amíg a fagyasztott gyümölcs fel nem olvad.Mire összeérik a tejfölnek nem tejföl íze lesz,hanem finom krém íze.Tejszínhabbal tálalható

1 megjegyzés:

linbori írta...

Én a ribizlit eszem mindig tejfölösen.majd ha szezonja lesz próbáld ki:leszárazod,megcukrozod és ráborítasz egy tejfölt.mennyei!