2009. január 11., vasárnap

Almás pite



A család kedvence.Egyszerű és szerintem mindenki ismeri,de mindenki másképp csinálja.:)

Tészta:30 dkg liszt,15 dkg margarin,1 egész tojás,5 ek tejföl,2 ek cukor,1/2 cs sütőpor,só + 1 tojás a lekenéshez

Töltelék:kb 1 kg alma,5 dkg margarin,3 ek cukor,fahéj.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd hűtőbe 30 percet pihenni hagyjuk.Közben a tölteléket elkészítjük.Az almát lereszeljük,és olvasztott margarinon pároljuk.Hozzáadjuk az almát,és a fahéjat. A tésztát kétfelé osztjuk,és tepsi méretűre nyújtjuk,belefektetjük,rárakjuk a tölteléket.A másik tésztát is kinyújtjuk és a töltelékre fektetjük.Tojással lekenjük,és 200 fokos sütőbe aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések: