2009. január 17., szombat

Erdélyi rakott káposzta



Én személy szerint imádom.Ez olyan étel amit kb 3 napig eszünk mert bőséges.De így sem unjuk meg.:)

Hv:1 kg savanyú káposzta,1 kg pulykacomb filé,1 tasak rízs,fél szál kolbász,10 dkg szalonna 1 nagy doboz tejföl,só,bors,pirospaprika


A káposztát bő vízbe felrakom főni,megborsózom.A húst kockára vágom,és hagyományos módon pörköltet főzök belőle,csak több szaftal csináljuk.Ha kész a pörkölt,a szaftját leszűrjük,a húst ledaráljuk.Eközben a rizst megfőzzük.Én a rakott dolgokat mindig Római tálba készíttem,de természetesen lehet tepsibe is.A tál aljába káposzta felét teszem,rá a hús fele,karikára vágott füstölt kolbász,rízs,hús másik fele,szalonna,káposzta,és az egészet leborítjuk a pörkölt szaftal.Tejfölt megkeverjük,és a káposzta tetején elsimítjuk.sütőben kb 1,5 órát sütjük.Ha tepsibe sütjük,akkor addig amíg a tejföl ránem sül.

Ha agyagedénybe csináljuk,ne felejtsük el beáztatni,főzés elött fél órára.

Nincsenek megjegyzések: