2009. január 9., péntek

Vörösboros pulykaragu


Januári mit találok a hűtőbe c.fejezet volt vasárnap.Sok maradék,ami nem akart elfogyni.Ezért kitaláltam két féle ételt is.Íme az egyik.

Hv:70 dkg pulykafelsőcomb,1 fej lilahagyma,30 dkg zöldborsó,1 szelet füstölt szalonna,1 szál sárgarépa,1 ek paradicsompüré,olaj,bors,1 ek szójaszósz,fél dl vörösbor

A húst felkockázom,a hagymár felszeletelem,a szalonnát felkockázom.A hagymát,szalonnát at olajon megpárolom,megpiríttom,majd a húst rádobom,belekeverjük a paradicsompürét és fehéredésig sütöm a húst.Kis vizet öntök alá,majd félpuhára párolom.amikor elérem a várt puhaságot,belekeverem a felkockázott sárgarépát,és a borsót.Ha a zöldségek is megpuhultak,belekeverem a szója szószt,és a vörösbort,jól kiforraljuk,hogy az alkohol kipárologjon belőle.Burgonya krokettel,vagy rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: