2009. január 20., kedd

Tejfölös-fűszeres kenyér


Mostanában sok kenyeret sütök.Apától kaptam egy könyvet abból tesztelem a jobbnál jobb recepteket.

Hv:38 dkg teljes kiörlésű kenyér,22 dkg fehér liszt(bl 55),1 dl tejföl,1-2 tk só,2 dkg vaj,2 dkg élesztő,3,5 dl langyos tej,1 tk púpozott tk kenyérfűszer keverék,1 ek sikér.

A hozzávalókat gépbe pakolom, 1 órát dolgoztatom a gépet majd a tésztát lisztezett deszkára öntöm,megformázom és sütőpapírral bélelt jénaiba rakom.30 percet itt is kelesztem,majd 180 fokon(gázsütő 4) 50 percig sütöm.

Ugyanezzel a receptel készíttem a magvas kenyeret,csak abba fűszer helyett zabkorpát , búzacsírát tökmagot tettem.Nagyon finom kenyér lesz belőle.érdemes kipróbálni.

2 megjegyzés:

pazsu írta...

Tökmag!

Nagyon jól néz ki a kenyered, ügyes vagy. Csak azt szeretném megkérdezni, hogy ezt a kenyeret csak egyszer keleszted? és milyen az a kenyér fűszerkeverék?

pazsu írta...

bocs, gesztenye voltam :-)) az előbb