2009. január 19., hétfő

Banános-narancsos csirkemell




Ez az fantasztikus étel,saját specialítás.Nagyon szeretem és a család is.

Hv:1 kg csirkemell,4 banán,4 narancs,10 dkg margarin,csipet gyömbér,1 ek méz vagy cukor,pici só, + 2 narancs leve.
A csirkemellet szeletre vágjuk,picit megsózzuk megklopfoljuk.Az edénybe a margarint megolvasztjuk,és pici olajat rakunk hozzá,hogy ne égjen meg a margarin.A húst megsütjük,majd kivesszük,és a helyére a felszeletelt gyümölcsöt rakjuk.(ha kevésnek látjuk a margarint rakhatunk hozzá még a gyümölcsök elött)A gyümölcsökre ráöntjük a mézet,és hagyjuk kicsit karemellizálódni,majd ráöntjük a narancslevet,kicsit megkeverjük,és visszahelyezzük a húst a gyümölcsökre.kb még 5-10 percig lassú tüzön rotyogtassuk,hogy a hús átvegye a gyümölcs zamatát.
Burgonya krokettel tálaltam.

Nincsenek megjegyzések: